МВФ вимагає повільніше знижувати податок на прибуток

Середа, 27 жовтня 2010, 20:44

Міжнародний валютний фонд вимагає менш радикального зниження податку на прибуток, передбаченого проектом Податкового кодексу, прийнятого Верховною радою у першому читанні.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ставки знижуються. Однак зараз МВФ вимагає не так радикально зменшувати ставки, як ми плануємо, тому буде дискусія з МВФ щодо того, на скільки знижувати ставки", - сказав він.

За словами голови профільного комітету, обговорення рівня зниження ставок буде, в першу чергу, стосуватися податку на прибуток, оскільки проектом Податкового кодексу, у випадку його прийняття на поточній сесії парламенту, передбачається зниження ставки цього податку вже в 2011 році відразу на 6%.

Реклама:

У той же час щодо податку на додану вартість (ПДВ) Хомутинник повідомив, що буде збільшено "поріг" реєстрації платників цього податку - з 300 тис. гривень до 500 тис. гривень.

За його словами ці інновації вже узгоджені з МВФ.

Як повідомлялося, Верховна рада 7 жовтня підтримала в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів.

Цим проектом уряд ініціює, зокрема, поетапне зниження ставки податку на прибуток підприємств з 25% до 16%: у 2011-2012 роках вона скоротиться до 19%, в 2013-2014 роках - до 18%, в 2015 році - до 17%, а в 2016 році - до 16%.

Ставку податку на додану вартість також передбачається знизити з 20% до 17% з 2014 року.

Прибуття місії МВФ в Україну очікується на початку листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!