Соціальні картки насправді будуть продуктовими талонами?

Четвер, 21 жовтня 2010, 10:27

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконана, що запровадження обіцяних владою соціальних карток має псевдосоціальний характер і негативно вплине на соціальну політику держави.

Про це вона заявила в Чернігові, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Можу сказати, що одразу після виборів вже готовий проект введення продуктових карток. Вам будуть це пояснювати як соціальні картки, які малозабезпеченим дадуть якусь дотацію. Насправді міністр аграрної політики уряду Януковича вже оголосив, що після виборів такі продовольчі картки будуть введені. Вони їх називають соціальними картками", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" назвала таку ініціативу уряду "ноу-хау від влади, які насправді взагалі у свідомості людей іноді не вміщуються".

Реклама:

Вона назвала такі дії "гуманітарною бідою в державі".

"Якщо ми в третьому тисячолітті починаємо повертатися до продовольчих карток, тут вже просто крапку треба ставити", - заявила лідер "Батьківщини".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв рішення створити єдину інформаційно-аналітичну систему обліку й управління коштами соціальної сфери й впровадити електронну соціальну картку.

Цим рішенням було доручено у 2010-2011 роках у Києві, Харківській та Чернівецькій областях провести експеримент із запровадження електронної соцкартки.

У травні 2010 року Міністерство аграрної політики ініціювало введення соціальних продуктових карток для незахищених категорій громадян.

Як відомо, продовольчі картки існували у воєнні, повоєнні часи, а також у пізнорадянський період.

Введення продуктових талонів мало на меті забезпечити населення мінімально гарантованим набором товарів.

Таким чином попит на товари повинен був знизитися, оскільки без талона певні товари не продавали.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!