Франція опинилася на межі паливної кризи

Середа, 20 жовтня 2010, 19:38

Через страйків працівників нафтопереробного заводу і сховищ, на заправних станціях немає або не вистачає бензину і солярки.

У країні не працює понад третина бензоколонок.

Як передає канал EuroNews, глава МВС Франції Бріс Ортефе заявив сьогодні, що співробітники правоохоронних органів будуть продовжувати операції з розблокування паливних сховищ до тих пір, поки це буде необхідно.

Тим часом, протести вже починають дратувати деяких французів.

Реклама:

Проблеми з пальним спантеличили населення: у суботу починаються шкільні канікули.

І тим, хто не заповнив баки, тепер доведеться скасувати поїздки, які плануються заздалегідь.

Нагадаємо, раніше рух протесту, спрямований проти пенсійної реформи, охопив всі 12 нафтопереробних заводів на території Франції.

Також повідомлялося, що Союз французьких нафтопереробних компаній зажадав від уряду Франції розблокувати стратегічні запаси нафти.

На думку об'єднання підприємців, цей захід необхідний для забезпечення діяльності нафтоперегінних підприємств в умовах триваючих в країні страйків.

За підсумками що відбувся сьогодні в Парижі засідання уряду Франції глава держави Ніколя Саркозі повідомив, що віддав розпорядження розблокувати всі паливні сховища, блокада яких страйкарями поставила країну на межу паливної кризи.

За останню добу французькі правоохоронці вже зняли блокаду з декількох сховищ пального, проте на даний момент ситуація залишається критичною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: