Азаров терміново шукає консультантів для "критичної" галузі

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 15:41

Кабінет міністрів найближчим часом почне підготовку підприємств теплової енергетики до приватизації.

Про це сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання про об`єкти, які готує уряд до приватизації найближчим часом, повідомляє агентство "УНІАН".

"Зараз треба швидко знайти консультантів, які б допомогли нам розібратися із тепловою енергетикою. Дуже фондоємна галузь і для нас критична", - підкреслив Тігіпко.

Він зазначив, що процес генерації теплової енергії наразі дуже дорогий, неекономний і дає менше конкурентних можливостей для України на ринку енергії.

Реклама:

За словами Тігіпка, підприємства теплової енергетики потребують великих капіталовкладень для модернізації, й держава наразі не в змозі самостійно здійснити це.

"Маючи 50% ядерної енергетики, яка сьогодні дуже дешева і давала б нам хорошу конкурентну можливість, ми маємо 50% теплової, яка дуже дорога, неекономна, така, що потребує великої модернізації", - зазначив він.

"І там держава сама не справиться, туди треба залучати приватні інвестиції. Ось це найважливіше завдання в приватизації, якщо говорити про приватизацію найближчим часом", - сказав Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: