Львівська ТЕЦ - перша жертва гніву "Газу України"

Середа, 29 вересня 2010, 13:23

Сьогодні, 29 вересня, об 11.05 газовики відключили від газопостачання Львівську ТЕЦ-1.

Через відключення ТЕЦ-1 без гарячої води залишилося 715 будинків: 426 Сихівського району, 262 - Франківського та 28 Личаківського районів, повідомили у Львівській міській раді, повідомляє Zaxid.net.

Причиною відключення від газопостачання об'єктів ЛМКП "Львівтеплоенерго" стала заборгованість за спожитий природний газ.

ДК "Газ України" висунуло вимогу на 100% розрахуватися за спожитий природний газ. Рівень розрахунку ЛМКП "Львівтеплоенерго" приблизно 88%.  

Реклама:

Це доволі хороший відсоток у порівнянні з іншими містами України. Натомість є міста з нижчим розрахунком, зокрема Івано-Франківськ, Бровари, проте газопостачання у них є.

Нижчий відсоток оплати має Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Вінниця.

Для врегулювання ситуації з газопостачанням заступник міського голови та керівництво ЛМКП "Львівтеплоенерго" і "Залізничноготеплоенерго" зараз перебуває в Києві, в ДК "Газ України".

Тепловики наголошують, що заборгованість ЛМКП "Львівтеплоенерго" перед газовиками становить близько 34,4 млн. гривень. Натомість борг споживачів перед підприємством, лише за цей опалювальний сезон, становить близько 40 млн. гривень.

Як повідомлялося, ДК "Газ України" раніше висловлював стурбованість загальним незадовільним станом розрахунків підприємст в Теплокомуненерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: