Україна знає скільки прокачає нафти Лукашенку в 2011 році

Середа, 29 вересня 2010, 11:56

Кабінет міністрів на засіданні в середу затвердив міжурядову угоду з Білоруссю про співробітництво у сфері транспортування нафти, яким зафіксовано обсяг в транспортування нафти в 2011 році для білоруських НПЗ в обсязі 9 млн. тонн.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко на брифінгу в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в 2010 році Україні прокачає по своїй території 1,5 млн. тонн нафти венесуельського походження для потреби НПЗ в Білорусії.

Як повідомлялося, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв і перший заступник прем'єра Білорусі Володимир Семашко 12 липня 2010 підписали угоду між Кабінетом міністрів та урядом Білорусі про заходи щодо розвитку співробітництва з транспортування нафти територією України до Білорусі.

Реклама:

Контракт про постачання нафти в Білоруссю через Одеський морський торговий порт підписаний під час візиту президента Олександра Лукашенка до Венесуели в березні.

Згідно з домовленостями Лукашенка і президента Венесуели Уго Чавеса, Мінськ планує закупити в Каракаса 4 млн. тонн нафти в 2010 році і 10 млн. тонн - у 2011 році. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!