Україна очікує збільшення експорту товарів до Німеччини

Понеділок, 30 серпня 2010, 10:21

Україна очікує, що після створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом експорт українських товарів до Німеччини збільшиться.

Про це сказала посол в Німеччині Наталія Зарудна в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"Очікуємо збільшення українського експорту до Німеччини в ході подальшої лібералізації торговельних відносин між Україною і ЄС, у тому числі після підписання угоди про створення зони вільної торгівлі", - сказала вона.

При цьому Зарудна підкреслила важливість вирівнювання сальдо двосторонньої торгівлі і збільшення українського експорту.

Реклама:

Для цього, вважає вона, Україні необхідно активізувати роботу з адаптації своєї продукції до норм і стандартів Євросоюзу, поліпшити її якість, збільшити частку наукомісткої продукції в експорті.

Посол нагадала, що імпорт німецьких товарів в Україну у січні-травні перевищує експорт українських товарів у Німеччину на 940 млн. доларів, що пояснюється значними обсягами ввезення в Україну німецького обладнання і продукції машинобудування для модернізації аграрного і промислового секторів.

Посол зазначила, що одне з головних завдань двостороннього економічного співробітництва - поновлення обсягів торгівлі 2008 року, коли торговельний оборот перевищував 10 млрд. доларів, і подальше їх нарощування.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову, міністрові економіки Василю Цушку й міністрові закордонних справ Костянтину Грищенку підготувати пропозиції щодо переговорів з ЄС про створення зони вільної торгівлі.

У березні Янукович прогнозував, що до березня 2011 року між Україною і країнами Євросоюзу буде встановлено безвізовий режим і створено зону вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: