Влада утримує ціни на хліб до виборів?

Неділя, 29 серпня 2010, 11:25

Чинна влада штучно утримує ціни на хліб до виборів.

Про це заявив власник другого за потужністю у Хмельницькій області хлібопекарського підприємства - ТОВ "Агробізнес" Олег Собуцький у  коментарі агентству "УНІАН".

"Я отримав письмову вказівку, щоправда, від губернатора Тернопільської області Михайла Цимбалюка, який просить утриматися від підвищення цін на хліб протягом двох місяців. Себто, до виборів", - зауважив він.

Такий крок влади Собуцький розцінює як тиск на приватний бізнес.

Реклама:

"Щомісяця наше підприємство несе збитки на 1,5 млн. гривень. Справа в тому, що при нинішніх цінах деякі види хлібів є збитковими у виробництві. А ціна на дріжджі, маргарин, борошно щодня зростає на очах", - додав хлібопекар.

На його думку, вихід із ситуації полягає у незначному підвищенні вартості, як соціальних сортів хліба, так і інших сортів, попередньо, на 10-15 копійок.

Як повідомлялося, раніше голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха під час прямої телефонної лінії повідомив, що не бачить суттєвих підстав для зростання в області цін на хліб.

"Будь-яких передумов, щоб зростала вартість хліба немає. Є проблема приватних структур, які забезпечують регіон хлібобулочними виробами. Деякі з них на власний розсуд ставлять розцінки на хліб", - упевнений він.

Очільник краю розповів, що у двох районах - Волочиському і Кам'янець-Подільському - вартість хліба підвищилася на 40 копійок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: