Проїзд у київських маршрутках подорожчає до 4 гривень?

Четвер, 26 серпня 2010, 15:31

Вартість проїзду в київських автобусах, тролейбусах і трамваях може підвищитися до 2 гривень, а в маршрутках - мінімум до 4 гривень.

З відповідною пропозицією перевізники звернулися до столичної мерії, пише газета "Комсомольська правда".

"Ми не підвищували вартість проїзду з 2008 року. А подивіться, як за цей час подорожчали запчастини і бензин - тоді один літр коштував 5 гривень, а сьогодні - 7! Ціни виросли на все, а от зарплату нам з того часу не піднімали жодного разу!", - говорить водій маршрутного таксі № 204 Віталій.

Водночас, за словами голови Асоціації перевізників-роботодавців "Столиця" Валерія Липецького, остаточна вартість проїзду ще не визначена.

Реклама:

"Вона буде розраховуватися, виходячи з вартості пального, запчастин, зарплати водіїв. За останні два роки нових автобусів ми практично не купували. У той же час комунальний транспорт не в змозі впоратися з потоком пасажирів у столиці. Про це свідчить хоча б те, що люди набиваються в маршрутки, як оселедець в бочку. Якщо не піднімати вартість проїзду і не ремонтувати машини, які остаточно розсипаються, тоді будете ходити пішки", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше про необхідність підняти ціни на проїзд у київському метро заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Він вважає економічно обгрунтованою вартість проїзду 2,42 гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: