"Київміськбуд" двічі проведе збори акціонерів

Середа, 25 серпня 2010, 15:17

АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" 7 жовтня 2010 року має намір провести чергові загальні збори акціонерів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію "Київміськбуду" у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

До порядку денного включені питання розгляду та затвердження річного звіту і балансу компанії за 2009 рік, розподіл прибутку за 2009 рік, затвердження тимчасового реєстроутримувача постійним реєстроутримувачем з ведення системи реєстру власників цінних паперів.

Також акціонери розглянуть питання надання згоди та затвердження правочинів, договорів та угод, укладених "Київміськбудом".

Реклама:

Водночас, Київська міська рада також ініціює проведення позачергових загальних зборів акціонерів "Київміськбуду".

Позачергові збори призначено на 5 жовтня 2010 року.

У публікації в пресі за підписом виконуючого обов'язки голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, Київрада посилається на ч. 4 ст. 45 закону "Про господарські товариства", відповідно до якої акціонери, які володіють у сукупності понад 10% голосів, мають право вимагати скликання позачергових зборів у будь-який час і за будь-якої причини.

Відповідно до публікації, до порядку денного внесені питання про відкликання членів наглядової ради компанії і призначення нового складу наглядової ради, про відкликання та призначення голови та членів правління, членів ревізійної комісії.

Також до порядку внесено питання про розрив договору про ведення реєстру власників іменних цінних паперів з чинним реєстроутримувачем, визначення нового реєстроутримувача та передача йому реєстру.

За словами Попова, Київрада хоче посилити контроль над підприємством.

При цьому він відзначив, що не має в своєму розпорядженні підтвердження можливого продажу комунального пакету акцій "Київміськбуду".

"Підтвердження того, що нема (зміни власника комунального пакету акцій "Київміськбуду"), у нас немає. Я думаю, що ці збори розставить всі крапки над "i" і ми зрозуміємо, де ми знаходимося. Ми налаштовані захищати інтереси киян. Я не виключаю будь-які дії з нашого боку в рамках закону, які відстоять інтереси громади", - сказав в.о. голови КМДА.

Як повідомлялося, номінальним утримувачем 80,0649%, або 52 млн. 953,73 тис. акцій ХК "Київміськбуд" за станом на 16 серпня 2010 року виступало ТОВ "Фондовий союз "Україна".

Кінцеві акціонери холдингової компанії наразі невідомі.

На сьогодні ведуться перевірки зберігання у комунальній власності Києва контрольного пакету акцій "Київміськбуду", зокрема, глава ДКЦПФР Дмитро Тевелєв повідомляв, що в рамках доручення Генпрокуратури відомство 12 серпня запросило у реєстратора "Київміськбуду" ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" інформацію про угоди з акціями холдингової компанії.

За його словами, на запит була отримана інформація про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" за участю торговця цінними паперами ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", у зв'язку з чим ДКЦПФР направить вказаною торговцю відповідний запит.

Також відомство має намір перевірити ТОВ "Адрем" у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру.

ДКЦПФР з 6 серпня на виконання припису Генеральної прокуратури призупинила на шість місяців обіг акцій "Київміськбуду" у зв'язку з перевіркою збереження у ньому комунального пакету акцій.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: