Бойко бачить небезпеку лише у "Південному потоці"

Понеділок, 2 серпня 2010, 12:33

Попередня влада не реагувала на будівництво обвідних газопроводів, тому нині дуже важко не втратити ті обсяги газу, які транспортуються через Україну.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, пише газета "Дело".

На його думку, будівництво обвідних газопроводів (Nord Stream, South Stream, Nabucco) - це больова точка для України.

"Переговори з Росією спрямовані на те, щоб ми не залишилися в стороні від транспортних потоків російського газу. Попередній уряд спокійно дивилося на всі ці обхідні маневри "Газпрому", а ми зараз змушені пожинати плоди і вирішувати ці проблеми. Будемо діяти швидко, за всіма напрямками", - сказав Бойко.

Реклама:

Міністр палива та енергетики запевняє, що Росія вже занадто серйозно загрузла в проекті "Південного потоку" і там дуже важко буде щось змінити.

"Процес там за 5 років, поки Росія займалася "Південним потоком", зайшов дуже далеко. Там уже йде узгодження проектів. А "Північний потік" вийшов на територію Німеччини з моря, його не зупинити. Але він нам і не конкурент, якщо "Газпром" буде освоювати Штокманівське родовище. Якщо ні, це безпосередньо торкається (зменшує) обсягів, які перекачують через Україну", - вважає Бойко.

"Що стосується "Набукко", то він для нас не є небезпечним, тому що через "Набукко" іде газ з Азербайджану (до Туреччини) та з Туркменії (до Китаю). Для нас основна проблема - "Південний потік", - додав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: