У Ющенка хочуть бачити, як Янукович проїсть гроші МВФ

Понеділок, 5 липня 2010, 18:58

"Наша Україна" вимагає створення постійної експертної комісії для контролю за використанням 15 мільярдного кредиту МВФ.

Комісія має бути "незалежна від влади", повідомили в прес-службі партії.

"Наша Україна" також закликає керівництво МВФ вжити усіх необхідних запобіжних заходів, аби унеможливити нецільове використання кредитних ресурсів", - йдеться в заяві.

Серед цілей, на які влада може використати гроші МВФ, в партії Віктора Ющенко назвали "погашення короткострокових кредитів перед російськими комерційними структурами, які були використані для покриття дефіциту державного бюджету".

Реклама:

Крім того, цими грошима можуть також провести розрахунки "перед спонсорами виборчої кампанії Януковича".

"В іншому випадку постане питання про те, з яких джерел Україна відшкодовуватиме "спалені" попереднім та чинним урядами десятки мільярдів кредитних доларів - "легких" для них, проте "важких" для економіки і громадян України", - зазначають в "Нашій Україні".

В партії нагадали, що уряд Юлії Тимошенко уже використав "понад 10 мільярдів доларів кредитних коштів МВФ для латання бюджетних дірок і проведення президентської виборчої кампанії".

При цьому в "Нашій Україні" заявляють, що не було здійснено жодних реформ, обумовлених їх наданням. У результаті - "легкі" гроші 2008-2009 років уже сьогодні зависли "дамокловим мечем" над Україною.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!