Парламент Білорусі ратифікував Митний кодекс

Четвер, 1 липня 2010, 11:05

Білоруський парламент в середу на закритому засіданні ратифікував Митний кодекс Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на представника однієї з парламентських комісій.

Законопроект про ратифікацію кодексу був внесений до порядку денного весняної сесії, яка завершилася 30 червня, проте на відкритих засіданнях це питання не розглядалося, відзначив співрозмовник агентства.

Він нагадав, що, відповідно до білоруського законодавства, прийняті парламентом законопроекти набувають чинності тільки після підписання главою держави.

Реклама:

Тим часом офіційні структури в Мінську відмовляються коментувати тему присутності Білорусі з 1 липня в єдиній митній території Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, умовою чого є ратифікація Митного кодексу.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем'єр уряду Білорусі Володимир Семашко заявив, що питання повноцінного вступу Мінська в єдину митну територію Митного союзу з Росією і Казахстаном буде вирішено 4-5 липня.

Семашко підкреслив, що російській стороні відомі вимоги Мінська щодо умов вступу до Митного союзу.

Він нагадав, що в першу чергу Білорусь наполягає на скасуванні експортних мит на нафтопродукти, визнаючи легітимність укладеної на початку року міжурядової угоди про умови постачання нафти до Білорусі, яка передбачає безмитну поставку 6,3 млн. тонн з балансових 21,5 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!