Азаров пообіцяв протекцію Mitsubishi

Четвер, 3 червня 2010, 19:09

Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує японській компанії Mitsubishi Heavy Industries взяти участь у будівництві сміттєпереробного заводу в Києві.

Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

"Вкладайте ресурси у будівництво сміттєпереробного заводу, він буде у вашій власності і, я думаю, ви зможете окупити затрати на його спорудження і працювати прибутково. Ми готові, як уряд, максимально цьому сприяти", - сказав Азаров під час зустрічі з головою компанії Кадзуо Цукуда.

У ході зустрічі голова уряду виявив зацікавлення в реалізації низки спільних інвестиційних проектів за участю однієї з найбільших японських корпорацій.

Реклама:

Зокрема, Україна зацікавлена в модернізації вітчизняної теплоенергетики, використанні технологій теплових насосів та когенераційних  систем для промислових підприємств, будівництва сміттєпереробного заводу в Києві та реалізації низки інших спільних проектів.

Азаров запропонував Mitsubishi активізувати співпрацю із створення спільних підприємств.

"Ми готові до подальшого розширення нашої співпраці. Давайте підемо шляхом створення спільних підприємств і витрати, і ризики будуть навпіл", - наголосив він, запропонувавши японській стороні знайти дешеві довгострокові кредити для інноваційних інвестицій в Україну.

"Я бачу надзвичайно широке поле для нашого співробітництва і ми завжди будемо відкриті для обговорення пропозицій", - підсумував прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: