"Газпром" оголосив себе запорукою "світлого майбутнього" "Нафтогазу"

Вівторок, 22 червня 2010, 11:43

ВАТ "Газпром" продовжує переговори з Україною щодо створення спільного підприємства на паритетних засадах як першого кроку майбутнього об'єднання з НАК "Нафтогаз України".

Про це на прес-конференції у Москві заявив прес-секретар голови правління - заступник начальника департаменту з інформаційної політики ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов, повідомляє агентство "УНІАН".

"Та пропозиція, яка зроблена зараз і яка обговорюється з Україною, - вона більш комплексна і масштабніша, ніж просто створення якогось консорціуму. Ми продовжуємо переговори з українською стороною щодо створення спільного підприємства на паритетних засадах як першого кроку майбутнього об'єднання", - сказав Купріянов.

"Незважаючи на те, що з української сторони звучать різні міркування з цього приводу, на наш погляд, якщо очистити цю історію від політичної складової, з погляду економіки абсолютно очевидно, що майбутнє "Нафтогазу", я маю на увазі світле майбутнє, є тільки разом з "Газпромом", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці квітня голова уряду РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з українським колегою Миколою Азаровим запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

20 червня, коментуючи заяву голови "Газпрому" Олексія Міллера про те, що злиття компаній стане наступним етапом після створення суб'єктами спільного підприємства, Азаров заявив, що злиття НАК "Нафтогаз України" і ЗАТ "Газпром" не буде.

"Ніякого злиття не буде. Проте буде пошук організаційної форми, яка дозволить, як наш президент сказав, синтезувати ефект роботи нашого "Нафтогазу" і "Газпрому", - заявив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!