Банкіри не турбуються за оподаткування депозитів

Понеділок, 21 червня 2010, 18:08

Заплановане введення оподаткування доходів громадян за депозитами з 1 січня 2013 року в розмірі 5% не призведе до скорочення обсягів вкладів населення в банках.

Про це заявили банкіри під час круглого столу в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Оподаткування доходів громадян за депозитами не призведе до скорочення обсягів вкладів населення в банках. Якщо людина отримує ставку за депозитом на рівні 20% річних, то податкова виплата складе всього 1% річних, а ефективна дохідність вкладу - 19%", - заявив голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.

"Багато хто чекав більш жорсткої цифри. 5% взагалі ні на що не впливає. Думаю, що не буде ніякого відтоку з депозитних рахунків", - сказав голова правління банку "Старокиївський" Юрій Яременко.

На думку голови наглядової ради Платинум Банку Юрія Блащука, доцільно зробити ставку оподаткування за доходами від депозитів диференційованою залежно від терміну депозиту.

Реклама:
"Держава повинна регулювати податковою ставкою строк розміщення вкладів у банківській системі. На мій погляд, доцільно було б встановити ставку в 0% на доходи по депозитах, які були розміщені в банківській системі на термін більше року", - сказав банкір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: