Фонд держмайна "тестує" продаж обленерго

Четвер, 10 червня 2010, 12:30

Фонд державного майна очікує результатів продажу на фондових біржах блокуючих пакетів акцій "Суми-" і "Полтаваобленерго", щоб прийняти рішення про виставлення на біржу ще двох блок-пакетів - "Одеса-" і "Прикарпаттяобленерго".

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо зможете взяти два обленерго, то ми ще два виставимо", - сказав він, звертаючись до учасників ринку.

Рябченко уточнив, що нині все ще обговорюється питання: виставляти блок-пакети акцій єдиним пакетом, або відразу їх дробити.

Реклама:

Він також додав, що ФДМ поки не отримав від НАК "Енергетична компанія України" найбільш цікавий блок-пакет акцій "Одесаобленерго".

Як повідомлялося, в кінці травня ціна блокуючого пакету акцій "Полтаваобленерго" для продажу на фондовій біржі була оцінена в 190,18 млн. гриввень, "Сумиобленерго" - 108,23 млн. гривень і "Одесаобленерго" - 47,25 млн. гривень.

ФДМ призначив біржовий продаж "Потаваобленерго" на 9 липня, а "Сумиобленерго - на 14 липня.

Продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни 2009 року щотижня переносився через відсутність заявок.

24 березня 2010 року ФДМ зняв з біржових торгів блок-пакети акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" через відсутність до них інтересу потенційних покупців.

Торги з продажу 25,01% акцій "Одесаобленерго" були припинені в травні 2009 року у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала Фонду акції обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: