Росія і Україна підписали план інтеграції транспортних систем

Вівторок, 4 травня 2010, 20:04

Міністри транспорту Росії та України Ігор Левітін і Костянтин Єфименко підписали у вівторок у Брянську план заходів щодо реалізації концепції інтеграції транспортних систем Росії і України на 2010-2013 роки.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Левітін зазначив на прес-конференції, що ідеться про розвиток співпраці у галузі безпеки водного, залізничного, автомобільного, повітряного і дорожнього транспорту, про залучення інвестицій у транспортну сферу та захисту інвесторів, про зниження адміністративних бар'єрів для перевізників.

Зі свого боку, Єфименко повідомив, що вже в другому-третьому кварталах 2010 року планується підписання чотирьох угод між міністерствами, в тому числі щодо безпеки судноплавства в Азовському і Чорному морях, а також у Керченській протоці, про порядок і умови плавання суден внутрішніми водними шляхами, про співпрацю в морському і авіаційному пошуку і порятунку.

Реклама:

Крім того, відзначив Єфименко, українська сторона передала на розгляд РФ проекти положення про взаємодію диспетчерських морських служб і про порядок проходу суден у Керченській протоці.

Серед найбільш важливих інвестиційних проектів, які мають намір здійснити Україна і Росії в транспортній сфері, Єфименко назвав будівництво залізниці Москва-Відень через Україну.

Він підкреслив, що для України це не політичний, а економічний проект, оскільки його реалізація дозволить збільшити транзит через Україну з нинішніх 65-70 млн. тонн вантажів до 88-93 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: