ПДВ-облігації випустять в липні

Вівторок, 25 травня 2010, 20:51

Випуск ПДВ-облігацій може бути здійснений в липні.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" сказав заступник міністра фінансів Андрій Кравець.

"Зараз ми підготували новий механізм компенсації, який, як мені здається, влаштовує більшість сторін. Нам залишилося погодити його з представниками МВФ", - заявив заступник міністра.

Він відзначив, що випуск ПДВ-облігацій відбудеться у липні 2010 року.

Реклама:

Також Кравець пояснив, яким буде механізм відшкодування заборгованості з ПДВ.

За його словами, компанії, перед якими є заборгованість з відшкодування ПДВ, повинні відкрити рахунки в банках і подати заяву на оформлення своєї заборгованості ОВДП.

"Потім банки формують реєстр компаній, які погодилися отримати ОВДП і передають його до органів Держказначейства. Після чого ми випускаємо ПДВ-облігації на цю суму, і ці папери розміщуються на рахунку Держказначейства", - пояснив заступник голови Мінфіну.

Потім, запевнив він, відбувається процедура перевірки інформації, наданої банками, з даними Податкової адміністрації, і ПДВ-облігації переводяться на рахунок у банк, який має ліцензію для роботи з державними цінними паперами.

"Після того як папери опинилися на цьому рахунку, компанія може розпоряджатися ними на свій розсуд - продати чи тримати їх до кінця терміну обігу", - додав Кравець.

Він також запевнив, що ніяких обмежень в обігу в порівнянні із звичайними ОВДП не планується.

"Ми плануємо, що це будуть п'ятирічні амортизаційні папери. 10% від їх номінальної вартості будуть виплачуватися кожні 6 місяців, разом з купоном. Що стосується майбутньої прибутковості цих облігацій, то це питання дуже дискусійне", - зазначив чиновник.

"Ми вважаємо, що вона (прибутковість) повинна бути на рівні 5,5%. Однак ми виходимо з реальних можливостей бюджету на найближчі роки, а обслуговувати великий обсяг боргу з прибутковістю в 13% нам буде дуже важко", - підсумував він

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!