"Київенерго" погрожує відключенням метро

Середа, 19 травня 2010, 16:43

Енергопостачальна компанія "Київенерго" має намір з 25 травня почати примусове обмеження тепло- і електропостачання боржників.

Про це заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський, повідомляє портал "Українські Новини".

За його словами, до таких крайніх заходів компанія змушена вдатися через те, що міським бюджетом Києва на 2010 рік не передбачена компенсація різниці в тарифах між собівартістю наданих компанією послуг і встановленими тарифами.

Соколовський уточнив, що в першу чергу обмеженню поставок електроенергії і тепла підлягатимуть великі боржники, зокрема компанія "Київодоканал", а також комунальні підприємства "Київський метрополітен", "Київпастранс" та "Київміськсвітло".

Реклама:

"Київенерго" діятиме виключно в рамках законодавства, підкреслив він, і вся відповідальність за можливі наслідки при відключення об'єктів від енергопостачання буде лежати виключно на Київській міській державній адміністрації.

За даними енергокомпанії, станомна 1 травня борг Київміськадміністрації перед "Київенерго" з різниці в тарифах на тепло становив 1,868 млрд. гривень, борг всіх категорій споживачів за теплову енергію - 327,9 млн. гривень, за електроенергію - 669,8 млн. гривень.

Як відомо, Київська міська державна адміністрація нині вивчає варіанти компенсації різниці між діючими тарифами на житлово-комунальні послуги та собівартістю їх виробництва їх виробникам у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!