Азаров доручив моніторинг попередників не аудиторам?

Середа, 19 травня 2010, 13:21

Посольство США в Україні підтвердило, що фірма з Вашингтона Trout Cacheris, PLLC, залучена до проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках, не є аудиторською компанією.

Про це заявив колишній віце-прем'єр-міністр в уряді Юлії Тимошенко Григорій Немиря, повідомляє агентство "УНІАН".

Немиря знову заявив, що ініційований нинішньою владою аудит діяльності уряду Тимошенко є замовним і є інструментом залякування і переслідування опозиції.

На підтвердження цього він зазначив, що цю компанію для проведення аудиту уряд обрав без тендеру.

Реклама:

Також, за словами екс-віце-прем'єра, ця компанія сама себе визначає юридичною фірмою, що спеціалізується на судових справах.

Немиря зазначив, що, таким чином, ця фірма не є аудиторською компанією, а отже, вона, відповідно до закону, не може надавати аудиторські висновки.

Він підкреслив, що, виходячи з цього, "її висновки можуть і будуть поставлені під сумнів".

Окремо Немиря зазначив, що керівництво Блоку Юлії Тимошенко офіційно звернулося до посольства США в Україні з проханням надати інформацію про цю компанію.

За словами екс-віце-прем'єра, посольство надало відповідь, у якій зазначається, що ця компанія не є аудиторською фірмою.

Як повідомлялося, 13 травня уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках.

Кошти на проведення аудиту передбачені законом про держбюджет на 2010 рік.

У свою чергу опозиція вважає, що влада використовуватиме будь-які результати аудиту фінансово-господарської діяльності попереднього уряду для необґрунтованих звинувачень на адресу Юлії Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!