НКРЗ зацікавилася тарифами на роумінг мобільних операторів

Середа, 19 травня 2010, 12:17

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) має намір вивчити тарифи на роумінг українських мобільних операторів і принципи їх формування.

Про це під час організованої НКРЗ міжнародної конференції "Актуальні питання регулювання у сфері комунікацій та використання радіочастотного ресурсу" повідомила член комісії Людмила Артюшенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми направили запити операторам, щоб вони показали нам свої тарифи і ставки на доступ, які існують між операторами. Поки коректно відповів лише один оператор", - уточнила вона.

За словами Артюшенко, перевірка була ініційована Антимонопольним комітетом, який у свою чергу зайнявся цією справою в рамках Міждержавної ради СНД з антимонопольним розслідуванням.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Федеральна антимонопольна служба Росії порушила справу стосовно стільникових операторів "великої трійки" - МТС, "Вимпелком", "Мегафон" за завищення цін на послуги роумінгу.

За підсумками аналізу вартості роумінгу в Росії і країнах СНД, ФАС зробила висновок, що ціна послуг російських операторів у роумінгу істотно вища, ніж у Євросоюзі, причому різниця становить від трьох до шести разів залежно від тарифних планів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!