Тимошенко втрачає підтримку бізнесменів

Неділя, 4 квітня 2010, 14:22

Для того, аби захистити свій бізнес, на переговори з правлячою політичною силою йде усе більше політиків-бізнесменів з тих, хто підтримував БЮТ.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело у Верховній раді.

Так, за інформацією видання, аби зберегти контроль над морським торгівельним портом "Південний", до складу пропрезидентської коаліції може піти депутат від БЮТ Юрій Крук.

Наразі посаду начальника цього порту обіймає його син Юрій, нагадує видання.

Реклама:

Водночас, за словами співрозмовника газети, цінність ще одного депутата для коаліції "тепер не настільки велика".

"Тому для збереження контролю над портом сім'ї Круків доведеться пожертвувати іншими об'єктами, які контролює старший син В'ячеслав", - зазначив він. 

За словами співрозмовника видання, "регіонал" Сергій Клюєв зможе отримати страхову компанію "Інто-Сана", яка монопольно страхує всі порти Одеської області, а його колега Василь Хмельницький - новітній одеський готель "Марістелла-Клаб".

"Раніше Крук-молодший, узявши на себе відповідальність за голосування портовиків на користь БЮТ, мав фактичну недоторканість, і багато чого собі дозволяв. У БЮТ усвідомили, що втрати невідповідні досягненням. Але Тимошенко не звертала на це уваги через те, що важливим був кожен депутат", - стверджує він.

За словами співрозмовника видання, "крісло під Круком-молодшим почало хитатися ще до перемоги кандидата від Партії регіонів на президентських виборах", і єдиним шансом залишилося "попросити батька вкотре "поступитися принципами", аби синові не довелося залишити порт".

Депутат нагадує, що Крук-старший, який увійшов до фракції БЮТ 2005 року, завжди знаходився у провладних партіях або фракціях.

"Партії регіонів брати Крука не вигідно: новий член коаліції вирішального значення не має, контроль над портом більш цінний. Тим паче, що місцеві "регіонали" вже отримали певні обіцянки щодо розподілу посад в морегосподарському комплексі. А діяльність Крука-сина може знизити довіру до партії на Одещині" , - переконаний депутат.

За його словами, у парламенті переконані, що це - просто спроба впровадження "донецьких" у Одесі, і в результаті Круків так чи інакше позбавлять контролю за всіма об'єктами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!