"Луганськтепловозом" зацікавилася четверта компанія

Середа, 28 квітня 2010, 17:10

Фонд держмайна 28 квітня уклав договір конфіденційності з четвертою компанією, яка виявила інтерес до участі в конкурсі з продажу 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ФДМ.

Згідно з повідомленням, цього разу компанія-інтересант приписана в іноземній державі.

На думку учасників ринку, найбільш імовірним іноземним учасником є російський "Трансмашхолдинг".

Реклама:

Як повідомлялося, 22 квітня ФДМ уклав аналогічні договори з двома українськими компаніями. На думку джерел на ринку, вони можуть бути пов'язані з групою "Приват".

23 квітня Фонд підписав договір ще з одним українським учасником.

Згідно із законодавством, компанії-інтересанти мають право відвідати підприємство і безпосередньо ознайомитися з його діяльністю.

Конкурс із продажу 76,001% акцій "Луганськтепловозу" ФДМ оголосив 31 березня 2010 року. Стартова ціна пакета - 400 млн. гривень.

Конкурс відбудеться з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону. Крок збільшення ціни при проведенні торгів "з голосу" ліцитатором - 4 млн. гривень.

Конкурс відбудеться 15 червня 2010 року.

На початку листопада 2009 року 76-відсотковий пакет акцій "Луганськтепловозу" був списаний з рахунку керуючої компанії "Брянський машзавод", яка входить в "Трансмашхолдинг", і повернений на рахунок ФДМ за рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

За словами виконуючого обов'язки голови ФДМ Дмитра Парфененка, компенсація КК "Брянський машзавод", яка навесні 2007 року заплатила за ці акції 292,505 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень, за законом буде виплачена тільки після повторного продажу цього пакета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!