США приречені на повторення кризи?

Неділя, 18 квітня 2010, 10:42

Сполучені Штати зазнають нової економічної кризи, якщо конгрес країни не затвердить законопроект про реформу фінансової системи США.

З відповідною заявою виступив президент США Барак Обама, пише Associated Press.

Американський лідер вкотре закликав республіканців підтримати демократів у питанні ухвалення нового законопроекту.

"З кожним днем бездіяльності та система, яка призвела до кризи та необхідності надання державної підтримки економіці за рахунок американських платників податків, повертається на своє місце. І якщо ми нічого не змінимо, то будемо приречені на повторення кризи", - заявив американський президент.

Реклама:

Як відомо, 23 березня банківський комітет Сенату США схвалив законопроект, що передбачає реформування системи фінансових регуляторів у країні.

За запропонований представником Демократичної партії Крістофером Доддом пакет документів проголосували 13 членів комітету, натомість 10 висловилися проти.

Після схвалення в комітеті законопроект піде на голосування безпосередньо в Сенат, як верхню палату Конгресу США.

Таким чином, сенатори мають вирішити, чи варто надавати уряду країни право впливати на події, що відбуваються в американських компаніях фінансового сектора, якщо ті становлять небезпеку для національної економіки.

Крім того, в разі ухвалення пакету заходів, у Вашингтоні буде створено новий підрозділ, покликаний захищати права споживачів фінансових послуг і наділений правом видавати нові нормативні документи з цього питання, обов`язкові до виконання, а також штрафувати організації, що припустяться порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: