Білорусь може домовитися про частковий транзит венесуельської нафти через "Одеса-Броди"

Четвер, 15 квітня 2010, 16:57

Україна і Білорусь створили робочу групу з питання транзиту венесуельської нафти з Одеси через Україну до Білорусі.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у ході 18-го засідання українсько-білоруської міжурядової змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва в Києві у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми створили робочу групу на рівні міністерств і держкомпаній, щоб відпрацювати логістику цього процесу. Думаю, найближчим часом ми отримаємо нормальну взаємовигідну відповідь", - сказав він на брифінгу після засідання комісії.

При цьому Клюєв відзначив, що питання про транспортування нафти (залізницею та/або нафтопроводом) - "поки питання переговорів".

Реклама:

У той же час, як повідомив агентству член білоруської делегації, який побажав залишитися неназваним, робоча група збереться вже в наступний понеділок, а серед способів транспортування нафти буде розглядатися і магістральний трубопровід "Одеса-Броди".

"Розглядаються різні можливості, у тому числі і по трубопроводу, в залежності від обсягів ... Можливе транспортування і залізницею та по трубопроводом", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!