АМК не бачить конкуренції в подачі газу населенню

Вівторок, 13 квітня 2010, 13:13

Антимонопольний комітет рекомендує Мінпаливенерго та Мінекономіки забезпечити дотримання конкурентного законодавства під час реалізації на спеціалізованих аукціонах зрідженого газу для потреб населення.

Про це йдеться в рішенні АМКУ, повідомляє агентство УНІАН.

Як зазначено в матеріалах до засідання, у ході розслідування АМКУ виявив різке підвищення цін на зріджений газ на спеціалізованих аукціонах.

"Така ситуація стала можливою завдяки діям аукціонного комітету, склад якого сформований так, що компанії-продавці зрідженого газу, здійснюючи спільні дії, можуть мати вирішальний вплив на його діяльність", - стверджують в АМК.

Реклама:

Нібито з 9 членів аукціонного комітету тільки 4 представляють органи державної влади, а інші 5 - представники продавців і пов'язаних із ними підприємств.

Крім того, АМК встановив, що існуюча система аукціонів не забезпечує створення прозорого ціноутворення, що підтверджують числені скарги споживачів на необґрунтоване підвищення цін.

У ході засідання представник АМК сказав, що на ринку реалізації зрідженого газу для населення є два провідних продавці - ДК "Укргазвидобування" і ВАТ "Укрнафта", які вже три роки беруть участь в аукціонах окремо, не конкуруючи між собою.

На думку АМК, такий стан справ призводить до дестабілізації цінової ситуації на ринку зрідженого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: