Киянам знову погрожують підняти тарифи на тепло

Четвер, 1 квітня 2010, 10:55

У випадку повернення до тарифів, які діяли у Києві до підписання меморандуму, тариф на теплопостачання зросте у середньому на 50 гривень.

Про це у коментарі радіо "Свобода" сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Відповідаючи на питання, наскільки більше доведеться платити киянам за компослуги, він відповів: "У середньому (я аналізував різницю, коли сплачували не по цих тарифах, до меморандуму) приблизно 50 гривень (тариф на тепло зросте). Але в когось 10, в когось 80. Це залежить від кількості проживаючих осіб і площі. І все".

Голубченко також наголосив, Київська адміністрація не має наміру підвищувати тарифи на тепло, а лише поверне у дію ті, що були чинними до підписання восени тристороннього меморандуму.

Реклама:

"Є тариф на тепло, на енергію на тепло і на енергію в гарячій воді. І все. Квартирна плата залишається на тому ж рівні. Тариф на електроенергію залишається на тому ж рівні. Тариф на газ залишається на тому ж рівні. Тариф на воду залишається на тому ж рівні. На гарячу воду на тому ж рівні. Збільшується тільки частина, яка була, у зв'язку з меморандумом, знижена", - сказав перший заступник голови КМДА.

На запитання, чи будуть сплачувати кияни за "новими" тарифами, адже на будинках нині з'явилися листівки про те, що мешканці заборгували чималі суми, Голубченко сказав: "Для того, щоб сказати, чи будуть, чи ні, то потрібно глянути. Ці тарифи діяли. Проплата була 103-110%. Платили кияни нормально".

Він також додав, що наступного місяця кияни отримають платіжки зі старими тарифами.

"Будуть поки що старі. Ми зараз будемо працювати з Державною інспекцією по цінах, з Мінекономіки, ми будемо вивчати це питання. Якщо ми знайдемо спільну мову, то я думаю, що ми повернемося до тарифів, які були до меморандуму зразу ж, як тільки це питання буде узгоджене", - сказав Голубченко.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: