Банки не хочуть судитися в державних судах

Середа, 31 березня 2010, 16:21

Кожен десятий український банк для вирішення правових колізій, звертається не до господарського, а до третейського суду.

Про це повідомляє "Український Кредитно-Банківський Союз", передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Найоперативніший і найдієвіший механізм вирішення спірних питань пропонує третейське судочинство", - вважають в асоціації.

Серед аргументів на його користь називають остаточність рішень, що дозволяє банкам уникнути штучного затягування справ і істотно заощаджує час.

"Сторони можуть розраховувати на розгляд справи впродовж 25-40 днів, в той час як при зверненні до державного суду справа затягується на кілька місяців, а при апеляційному чи касаційному провадженні - навіть на роки", - відзначають фахівці.

Реклама:

Повідомляється, що в третейському суді банкіри вирішують в тому числі і справи, пов'язані з захистом майнових прав, виконанням зобов'язань за банківськими кредитами, операціями з цінними паперами.

"Якщо врахувати високу швидкість розгляду справ і низький відсоток випадків оскаржень винесених рішень, стає зрозумілим чому третейські суди є альтернативою державному судочинству і надійним інструментом захисту порушених прав", - кажуть у УКБС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!