Комітет з реформ уже схвалив 5 законопроектів

П'ятниця, 26 березня 2010, 15:43

Урядовий комітет з питань реформ схвалив п'ять проектів законів, що спрощують ведення бізнесу.

Про це повідомив департамент інформації і масових комунікацій секретаріату уряду, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Законопроекти, зокрема, передбачають зменшення кількості видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, спрощують ведення бізнесу", - йдеться в повідомленні з посиланням на прем'єр-міністра Миколи Азарова, який очолює комітет.

Зокрема, комітет схвалив і виніс на розгляд Кабміну законопроект, яким передбачається запровадження системи електронної державної реєстрації суб'єктів господарювання.

Реклама:

Як зазначається, його реалізація забезпечить прозорість реєстраційних процесів і збільшить гарантії щодо захисту майнових прав власності юридичних осіб та їх власників.

"Ухвалено проект змін до кодексу про адміністративні правопорушення, який передбачає посилення відповідальності за порушення порядку видачі документів дозвільного характеру, тобто тих випадків, коли чиновники створюють необґрунтовані перешкоди бізнесу", - йдеться в тексті.

Крім того, прийнятий проект законодавчих змін передбачає, що функції державного контролю можуть здійснюватися тільки центральними органами виконавчої влади, що має спричинити скорочення числа органів, які контролюють певні сфери діяльності.

Також був схвалений законопроект про врегулювання системи акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: