Думка експерта: Податкові ініціативи Бродського не вписуються в нормативну базу

П'ятниця, 26 березня 2010, 15:27

П'ятирічне звільнення від податків повинно стосуватися тільки сімейного бізнесу, а ті, хто працює на спрощеній системі, мають платити підвищений податок.

Такими є перші ініціативи Михайла Бродського на посаді голови Держкомітету з питань розвитку підприємництва.

Однак і нині ставку єдиного податку визначають місцеві ради, стверджує заступник голови комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна.

Вона називає Михайла Бродського через його висловлювання невігласом у цій сфері і висловила жаль, що призначають на голову держпідприємництва людину, яка не знайома з правовим полем у царині своєї роботи.

Реклама:

"Хай пан Бродський собі податки підвищить. Він просто не розуміє дрібного бізнесу, про що, щоправда, сам і заявив. Якщо він шукає якийсь "сімейний бізнес", то скажу йому, що такої категорії нема. Він не знає нормативної бази, від того такі нездорові фантазії й породжує", - вважає вона.

Стосовно ймовірності проходження подібних ініціатив у парламенті, представниця "Нашої України" заявила, що не хоче гадати на кавовій гущі, але її однодумці докладуть зусиль, аби такі "дурні ініціативи" не пройшли.

"Нема поняття "сімейний бізнес" в нормативній базі України. Я думаю, що він хоче звільнити від податків свою сім'ю. Все решта - балаканина, а не пропозиція", - зробила висновок депутатка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: