Вінський оцінює "Укртелеком" щонайменше у 18 мільярдів

Четвер, 25 березня 2010, 17:50 -

"Укртелеком"  повністю готовий до приватизації, а ціна продажу цієї компанії на аукціоні має стартувати з 18 млрд. грн.  

Про це сказав екс-міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський.

Таким чином він прокоментував заяву в. о. голови Фонду держмайна Олександра Рябченка про наміри виставити цього року на продаж контрольний пакет акцій ВАТ "Укртелеком" за 7 млрд. грн. 

За словами Вінського, при продажі "Укртелекому"  обов'язково треба враховувати, що застарілий стан технічної бази компанії зможуть оновити тільки відповідні фахівці.  

Реклама:

"Укртелеком" має землю, приміщення, багато матеріальних активів, але технічну базу треба оновлювати", - сказав Вінський.  

Тому, на думку екс-міністра, перевагу слід віддати західній або японській передовій телекомунікаційній компанії, яка є профільною, спеціалізується на цьому виді послуг та зможе відповідним чином реструктуризувати "Укртелеком", запровадити нові технології. 

Політик підкреслив, що "Укртелеком" вже більше півтора року готовий до приватизації і всі процедурні моменти вирішено.  

"Досі для приватизації бракувало лише політичної волі. Робити це потрібно невідкладно, бо чим більшою буде затримка з приватизацією, тим меншою буде ціна, тим більшими будуть збитки і проблеми у цієї установи", - підкреслив він.

Як заявив голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон, для продажу підприємства слід заснувати Фонд універсальних послуг, щоб суттєво підвищити його вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: