Dubai World отримає майже 10 мільярдів доларів на реструктуризацію боргу

Четвер, 25 березня 2010, 10:37

Уряд Дубая надасть Dubai World кошти в розмірі 9,5 млрд. доларів на реструктуризацію боргу держфонду.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як відомо, наприкінці 2009 року Dubai World попросив у інвесторів відстрочки виплати боргових зобов'язань до травня 2010 року, викликавши обвал на світових ринках, а також повідомив про намір провести реструктуризацію боргу.

У четвер держфонд представив пропозиції щодо реструктуризації боргових зобов'язань на загальну суму 23,51 млрд. доларів.

Реклама:

"Уряд Дубая підтримає плани реструктуризації Dubai World допомогою суттєвого обсягу фінансових ресурсів, включаючи перерахування 9,5 млрд. доларів протягом періоду, передбаченого бізнес-планом. Ця сума буде включати в себе 5,7 млрд. доларів, наданих раніше урядом Абу-Дабі, а також кошти з внутрішніх джерел Дубая", - йдеться в повідомленні уряду Дубая.

Dubai World і його підрозділ Nakheel, яка реалізує проекти у сфері нерухомості, детально обговорять умови реструктуризації боргу з їх кредиторами, і процес реструктуризації може зайняти кілька місяців, зазначають в уряді.

Nakheel направила на погашення власних облігацій 4,1 млрд. доларів у грудні 2009 року завдяки отриманню Дубаєм кредиту від уряду Абу-Дабі, найбільшого емірату Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Dubai World, а також його підрозділи Nakheel і Limitless, в роки буму залучали кошти для фінансування дорогих будівельних проектів, включаючи створення штучних ("пальмових") островів, однак у період кризи компанії зіткнулися з проблемами при рефінансуванні боргу.

Повідомлення уряду Дубая про намір підтримати реструктуризацію боргу Dubai World призвело до підйому дубайського фондового індексу DFM General на 2,3% у четвер. З листопада 2009 року, коли Dubai World повідомив про свої проблеми, цей індикатор упав на 14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!