У Morgan Stanley назвали найкращу сировину для інвестицій

Вівторок, 9 лютого 2010, 13:05

Мідь, нафта і цукор є найкращими товарами для інвестування в сировинні ринки, оскільки ціни на них будуть зростати завдяки збільшенню попиту в країнах, що розвиваються і обмеженому обсягу пропозиції.

Про це повідомлчяє агентство Bloomberg із посиланням на прогноз аналітиків Morgan Stanley.

За словами керівника відділу аналізу сировинних ринків Хусейна Аллідіни, нафта є найкращим вибором серед всіх видів сировини, а мідь - серед кольорових металів, оскільки її зростання підтримують ті ж фактори, що і причини підвищення цін на нафту.

Очікуване зростання ВВП emerging markets на 6,5% в 2010 році сприятиме підвищенню попиту на нафту і нафтопродукти, зазначив Аллідіна.

Реклама:

Цілком імовірно, що попит буде настільки активним, що ОПЕК доведеться збільшити квоти на видобуток починаючи з другого півріччя.

Аналітик підтвердив попередній прогноз зростання цін на нафту до 95 доларів за барель до кінця 2010 року і в середньому до 100 доларів за барель в 2011 році.

"Інвестиції в цукор зараз більш ніж виправдані - як мінімум до березня, коли починається збір врожаю в Бразилії", - сказав Аллідіна.

Світовий дефіцит цукру, через який ціни підскочили до максимуму за 29 років, в поточному маркетинговому році може перевищити прогнози на 43% через погані погодні умови в Мексиці, Китаї і Таїланді.

Нові дані про бразильський врожай можуть дещо змінити цю оцінку, однак ціни на цукор будуть рости протягом всього 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: