Із квітня спирт може зрости на 30% - "Укргорілка"

Четвер, 25 лютого 2010, 18:01

Асоціація "Укргорілка" очікує, що  Державний концерн спиртової промисловості "Укрспирт" із квітня 2010 року різко підвищить ціну спирту.

Про це сказав директор асоціації Іван Жолнер, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Я прогнозую подальше зростання цін на спирт. Зернотрейдери скупили зараз всю кукурудзу, яка була в Україні, і у 2 кварталі 2010 року буде стрибок цін на спирт, бо нема сировини", - сказав він.

Жолнер зазначив, що рівень підвищення цін на спирт буде залежати від вартості зерна.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що в Україні на внутрішньому ринку немає зерна врожаю 2009 року, воно скуплене й вивезене, а ціни на зерно для виробників спирту можуть знизитися тільки з 3 кварталу, коли буде новий урожай.

Він припустив, що підвищення вартості спирту вже із другого кварталу може становити 30%.

Попереднє підвищення цін на спирт із 1 січня 2010 року в концерні "Укрспирт", зі слів Жолнера, пояснюють підвищенням цін на зерно й енергоносії.

Керівник горілчаної асоціації зазначив, що цінова ситуація в спиртовій галузі мала б регулюватися державою, наприклад, за допомогою пільг спиртовикам, однак зараз, каже, держава бачить цю промисловість лише як поповнювача бюджету.

Як повідомлялося, Державний концерн спиртової й лікерогорілчаної промисловості "Укрспирт" підвищив ціни на спирт "Люкс" на 11,27% до 79 гривень/дал у січні-березні 2010 року порівняно з жовтнем-груднем 2009 року.

На думку концерну, збереження ціни спирту в 1 кварталі 2010 року на рівні 4 кварталу 2009 року призвело б  до банкрутства виробників спирту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: