Жеваго безмитно ввезе самоскидів на 25 мільйонів доларів?

Четвер, 25 лютого 2010, 17:24

Уряд дозволив ввезти 12 самоскидів Caterpillar-789С на понад 25,125 млн. дол. без сплати ввізного мита та податку на додану вартість.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів України, якою доповнений перелік ввезеного енергозберігаючого устаткування без мита і сплати ПДВ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

Крім того, перелік доповнений двома гусеничними бульдозерами Caterpillar загальною вартістю 1,974 млн. доларів.

Як повідомлялося, наприкінці 2009 року голова правління ВАТ Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат Віктор Лотоус повідомляв, що на адресу ПГЗК за два-три місяці доправлять партію вантажівок Caterpillar вантажопідйомністю 180 тонн.

Реклама:

В офіційного дилера Caterpillar, компанії "Цеппелін Україна" з посиланням на відсутність експерта поки що не сказали, чи є інші українські замовники, крім ПГЗК, на вантажівки і бульдозери Caterpillar, які дозволено безмитно ввезти. 

Кар'єрний самоскид Caterpillar-789С експлуатаційною масою 135,79 тонн має місткість кузова 120 кубометрів. 

Як відомо, Caterpillar - американська корпорація, що виробляє спектр землерийно-транспортної техніки, будівельного устаткування, дизельних двигунів, енергетичних установок, що працюють на природному та попутному газах. 

Вона є найбільшим машинобудівним гравцем світової економіки, маючи понад 480 підрозділів, розташованих у 50 країнах світу на п'яти континентах.

Основним акціонером ПГЗК є британська Ferrexpo plc, яка через свою швейцарську "дочку" Ferrexpo AG володіє 97,31% акцій комбінату.

Мажоритарним акціонером Ferrexpo з 51% акцій є український підприємець Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!