Lehman і JP Morgan домовилися щодо боргу

Четвер, 25 лютого 2010, 10:11

Інвестбанк Lehman Brothers Holdings Inc., банкрутство якого в 2008 році стало найбільшим в історії США, уклав мирову угоду з JP Morgan Chase & Co. відносно позовних вимог JP Morgan на суму 7,68 млрд. доларів, пред'явлених в ході процедури банкрутства Lehman.

Домовленість сторін передбачає, що JP Morgan передасть Lehman пул неліквідних активів, які раніше були надані JP Morgan як заставу за зобов'язаннями інвестбанку пише The Wall Street Journal.

JP Morgan залишить собі 7,1 млрд. доларів із грошової застави Lehman, після чого зменшить позовні вимоги до збанкрутілому банку з 7,68 млрд. доларів до 557 млн. доларів.

Переговори Lehman і JP Morgan про передачу застави тривали кілька місяців. JP Morgan був клірингових банком брокерського підрозділу Lehman до банкрутства останнього, заставою (у грошовій і натуральній формі) забезпечувалися фінансові операції Lehman.

Реклама:

Lehman планує зберегти неліквідні активи і, якщо все складеться вдало, в ідеалі з часом збільшити їхню вартість.

У заяві Lehman говориться, що сукупна номінальна вартість цих активів складає мільярди доларів, але потрібна продумана довгострокова стратегія управління ними, щоб забезпечити відновлення ліквідності.

Мирова угода сторін залишає Lehman право згодом оскаржити позовні вимоги JP Morgan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: