Ширак відмовився працювати на газогоні у Путіна

П'ятниця, 29 січня 2010, 11:15
Попередній президент Франції Жак Ширак відмовився від пропозиції російського премєра Володимира Путіна очолити проект "Південний потік".

Про це повідомляє Іnopressa.ru з посиланням на французьку Le Nouvel Observateur.

Прес-служба Ширака підтвердила, що він відхилив пропозицію свого друга Путіна, сказано у статті.

"Жак Ширак вирішив цілком присвятити себе своєму фонду. Він не має бажання працювати у приватній компанії", - відповіло джерело з оточення колишнього французького президента.

Як повідомлялося, Росія вже почала зведення перших споруд майбутнього газогону "Північний потік".

Реклама:

Проект "Північний потік" передбачає прокласти газогін від російського Виборга до німецького Ґрайфсвальда через Фінляндію, Німеччину, Швецію і Данію. Початок будівництва підводної частини трубопроводу заплановано на 2010 рік. 

Підряднику проекту - компанії Nord Stream - для будівництва трубопроводу залишилося отримати лише частину дозволів від Фінляндії. 

Протяжність "Північного потоку" складе 1200 км. Як очікується, гілка газопроводу буде добудована до 2011 року, а друга - до 2012 року.

"Північний потік", вартість будівництва якого оцінюється в 7,4 млрд. євро, зможе постачати до Європи 55 млрд. кубометрів газу щорічно. 

Кандитат в президенти України Віктор Янукович виступив з попозицією участі України в цьому проекті, проте в самому Nord Stream відповіли, що ймовірність цього - на рівні чуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: