Robert Bosch не відмовиться від сервісних станцій в Україні

Середа, 9 грудня 2009, 19:44

Компанія Robert Bosch не планує кардинально коректувати початкові плани розвитку в Україні мережі автосервісних станцій Bosch Car Service, згідно з якими до 2013 року в Україні планувалося створити до таких 130 станцій.

Про це заявив комерційний директор ТОВ "Роберт Бош Лтд" Ляйф Шнайдер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз відкриваємо стільки станцій, скільки хотіли. Як не дивно, щороку це 10-15 станцій, і до 2013 року це може бути 120 або 140 станцій. Поки точну цифру назвати не можна, тому що якісь договори розриваються, і навпаки, з'являються нові клієнти, яким це стало цікаво саме зараз", - сказав він.

За словами Шнайдера, сьогодні в Україні Robert Bosch має найбільшу сервісну мережу (на сьогодні це близько 80 станцій), при цьому конкурентів на ринку практично немає.

Реклама:

"На відміну від Німеччини, де дуже висока конкуренція, в Україні такої ситуації немає, що, безумовно, добре для нас, але розуміємо, що рано чи пізно конкуренти з'являться", - сказав він.

Шнайдер підкреслив, що безсумнівним плюсом для розвитку мережі стала наявність фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку.

Говорячи про інші напрямки бізнесу компанії в Україні, він відзначив, що обсяги продажів значно скоротилися практично у всіх сегментах.

"Понад 60% обороту в Україні займає автонапрямок, де ми не очікували, що буде так погано, але сподіваємося, що цей сегмент буде відновлюватися швидше за інші", - сказав комерційний директор.

У той же час серед конкурентних переваг він відзначив наявність в Україні великої складу автомобільних запчастин (близько 10 тис. найменувань), що скорочує терміни їх постачання споживачеві до мінімальних і дозволяє оперативно реагувати на стрибки попиту.

Шнайдер не навів конкретні цифри скорочення обсягів продажів у різних сегментах, відзначивши, що скорочення в кожному сегменті у компанії була меншим, ніж в цілому по цих ринках в Україні. Крім автозапчастин та обладнання сервісних станцій, в Україні реалізується електроінструмент, теплотехніка, побутова техніка.

"А якщо говорити про обороти в гривні, то у нас є навіть зростання, але треба враховувати, що ми маємо багато індексованих у валюті витрат", - підкреслив він.

У цілому в числі факторів, які негативно впливають на розвиток бізнесу в Україні, Шнайдер відзначив нестабільність курсу валют.

Група компаній Bosch - провідний міжнародний виробник автомобільного і промислового устаткування, споживчих і побутових виробів. Обсяг продажів корпорації в 2008 фінансовому році склав близько 45,1 млрд. євро.

До складу групи входять Robert Bosch GmbH і 300 дочірніх компаній і філій в 60 країнах світу.

Система СТО Bosch Service - одна з найбільших у світі, налічує близько 13,6 тис. підприємств більш ніж у 125 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!