У Тимошенко хочуть монополії на лототрони

Вівторок, 8 грудня 2009, 19:10

В Україні запроваджується державна монополія на організацію і проведення лотерей.

Саме таке положення міститься у зареєстрованому в апараті ВР законопроекті бютівця Антона Яценка, повідомляє агентство "УНІАН".

Водночас нардеп пропонує заборонити проведення в Україні будь-яких інших лотерей, крім державних, розповсюдження на території України лотерей, організованих за межами держави та реклами таких лотерей.

Все це, на думку автора законопроекту, має забезпечити соціальний захист інтересів громадян, контроль з боку держави та подальший розвиток лотерейної діяльності в Україні.

Реклама:

Порядок організації та проведення лотерей, "у тому числі вимоги до захищеності лотерейних білетів, вартості одного шансу, виплати призів" нардеп пропонує віддати на відкуп Кабміну.

Серед лотерей, які уряд хоче забрати під своє "крило" перераховані такі: числові лотереї, у тому числі бінго (кено), безтиражні (миттєві) лотереї, номерні тиражні лотереї, лотереї, які проводяться в режимі реального часу (он-лайн), інші види лотерей.

Від імені держави проведення лотерей пропонується доручити організатору лотереї - центральному органу державної влади, "який визначається Кабінетом міністрів", а кошти, отримані від лотерейної діяльності, після сплати витрат щодо її проведення, а також призів, зараховувати до доходів держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!