Тимошенко хоче авансом заплатити за Євро

Вівторок, 8 грудня 2009, 13:10

8 грудня кабмін на своєму засіданні розгляне питання виділення коштів, необхідних для авансування оплати робіт з підготовки до Євро-2012 у першому кварталі 2010-го року.

Як повідомляє прес-служба прем'єра, уряд планує до кінця цього року виділити близько 395 млн. гривень на потреби Євро-2012 та оплату робіт, що вестимуться на початку наступного року в обсязі 563 млн. гривень.

Відповідно до гарантій УЄФА Україна зобов'язана до 11-го грудня ухвалити рішення про авансування видатків для підготовки ключових об'єктів Євро-2012, пише Інформаційний центр "Україна - 2012".

Нагадаємо, що віце-прем'єр-міністр Іван Васюник вже наголошував, що найбільшим системним ризиком вдалого проведення Євро-2012 за визначенням УЄФА є  стабільне і вчасне фінансування. На думку Віце-прем'єра, УЄФА хвилює початок передвиборчої кампанії в Україні та її вплив на стабільність фінансового забезпечення чемпіонату.

Реклама:

«Для цього Урядом було прийняте рішення про попереднє авансування на перший квартал 2010 року робіт на основних об'єктах Євро-2012 в обсязі близько 1 млн. гривень», - повідомив Іван Васюник.

Це дозволить владі убезпечити фінансування основних інфраструктурних об'єктів чемпіонату від можливої нестабільної політичної ситуації у державі. Віце-прем'єр зазначив, що вже на найближчому засіданні Уряду відповідне рішення буде прийнято.

Українська правда.Чемпіон

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!