Банкова: Тимошенко завалить гривню

Понеділок, 28 грудня 2009, 20:49

Майбутній глава держави не повинен експериментувати з національною валютою.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про вибори, то люди повинні обирати тих, хто буде підтримувати політику не дуже дефіцитного бюджету, хто буде підтримувати політику незалежного Нацбанку, і хто буде підтримувати політику досить твердих грошей", - сказав він.

Шлапак переконаний, що прем'єр Юлія Тимошенко у разі обрання президентом намагатиметься взяти під контроль Нацбанк "з тим, що Україну врятує друкарський верстат". На його думку, при такому розвитку подій "гривня буде завалена".

Реклама:

"Як поведе себе Віктор Федорович (лідер Партії регіонів Віктор Янукович), сказати складніше, але, тим не менше, сподіваюся на те, що не будуть допущені перекоси в цьому випадку", - сказав представник секретаріату президента.

Він підкреслив, що спокійний щодо дій президента Віктора Ющенка. "Я думаю, що він є і залишається найбільш адекватним макроекономістом серед претендентів на цю посаду", - зазначив Шлапак.

За його словами, те ж можна сказати про кандидатів у президенти Арсенія Яценюка і Сергія Тігіпка.

"Це надзвичайно тверезі люди з погляду макроекономіки, які зуби з'їли на цьому, працюючи з тим же МВФ, які розуміють ціну стабільної національної валюти", - пояснив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: