Банкіри домовилися про співпрацю з колекторами

Четвер, 24 грудня 2009, 14:32

Асоціація українських банків (АУБ) і Незалежна асоціація українських колекторських агентств (НАУКА) домовилися про співробітництво.

Відповідний меморандум про співробітництво підписали президент АУБ Олександр Сугоняко і президент НАУКА Кирило Ципривуз, повідомляє агентство "Українські новини".

Документ, зокрема, передбачає забезпечення доступу банків до інформації про оптимальні способи роботи з заборгованістю, налагодження співробітництва позичальників, кредиторів і колекторів, розробку законопроектів, що регулюють відносини між банками і колекторськими компаніями.

АУБ і НАУКА також мають намір спільно вирішувати спірні питання, які виникають під час співробітництва банків з колекторами; запроваджувати ефективні механізми захисту прав кредиторів; розробляти стратегії скорочення проблемних банківських активів.

Реклама:

Сторони також мають намір спільно розробляти програми факторингових операцій та інші варіанти придбання проблемних активів.

Як повідомлялося, раніше АУБ домовилася про співробітництво з Українським об'єднанням лізингодавців.

Меморандум про співробітництво передбачає обмін інформацією про факти шахрайства на фінансовому ринку, координацію зусиль щодо покращення платіжної дисципліни боржників; контроль за дотриманням держорганами влади (виконавчої і законодавчої) і судами принципу беззастережного захисту прав кредитора та інвестора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: