"Укравтодор" відмовиться від концесії при будівництві дороги Львів-Краковець?

Середа, 2 грудня 2009, 14:34

Україна може відмовитися від концесійної схеми будівництва автодороги Львів-Краковець.

Таке припущення висловив голова Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") Вадим Гуржос, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Є три варіанти. Перший - розрив (чинного концесійного договору з "Трансмагістраль"), другий варіант - внесення змін до концесійної угоди, третій варіант - проведення нового конкурсу. І четвертий варіант - скасування цієї концесії і реалізація проекту за іншою схемою, в тому числі і як проекту під державну гарантію", - сказав він.

Як повідомлялося, Львівська облдержадміністрація раніше заявила про намір звернутися до президента і уряду з вимогою розірвання з польською компанією NDI SA договору концесії на будівництво дороги Краковець-Львів-Броди, якщо та не почне роботи на першій ділянці Краковець-Львів до 15 жовтня.

Реклама:

NDI S.A. в 2008 році викупила контрольний пакет акцій ВАТ "Виробничо-наукова компанія "Розточчя СТ" (Львівська обл.), що входило в консорціум" Трансмагістраль ", який був концесіонером будівництва дороги Краковець-Львів-Броди.

Тоді ж NDI SA заявляла про готовність побудувати автодороги Краковець-Львів та Львів-Броди за 1 млрд. євро на умовах концесії. Роботи на першій ділянці Краковець-Львів повинні були початися в березні 2009 року.

Автомобільна дорога Краковець-Львів протяжністю 84 км буде частиною Міжнародного транспортного коридору Берлін-Вроцлав-Львів-Київ. Автомобільна дорога Львів-Броди довжиною 78,8 км стане продовженням концесійної автодороги Краковець-Львів у зоні дії міжнародного транспортного коридору.

Передбачалося, що першу платну в Україні дорогу Краковець-Львів-Броди завершать до кінця 2011 року. Траса буде перебувати в концесії 50 років, після чого її передадуть у державну власність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!