Французи страхуватимуть життя українців

Понеділок, 14 грудня 2009, 10:16

Французький страховий гігант AXA Group, який володіє в Україні двома великими ризиковими компаніями "AXA Страхування" і "AXA Україна", має намір вийти на український ринок страхування життя.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на першого віце-президента групи АХА в Україні Андрія Перетяжка.

"Ми не приховуємо того, що розглядаємо це питання, оскільки АХА Group - в першу чергу світовий лідер зі страхування життя. Досвід материнської компанії, а також ті напрацювання, які вже є у групи АХА в Україні з ризикового страхування, дають нам впевненість", - сказав він.

За словами Перетяжка, остаточне рішення щодо цього питання буде прийнято акціонерами не раніше ніж через місяць.

Реклама:

Наразі що топ-менеджер не може повідомити ні того, яким чином AXA Group буде виходити на ринок (створюючи компанію з нуля або купуючи діючого страховика), ні того, чи буде майбутній страховик при продажі своїх продуктів використовувати філійні мережі українських "дочок" AXA Group і дружньої їй банківської групи BNP Paribas.

Страховик AXA Group в Україні представлений двома великими страховими компаніями - "AXA Страхування" (раніше - компанія "Веско") і "AXA Україна" ("Український Страховий Альянс").

За даними журналу Insurance TOP, за перші 6 місяців 2009 року компанія "AXA Україна" зібрала 162 млн. гривень премій, "AXA Страхування" - 135 млн. гривень, зайнявши за цим посівши відповідно 11 і 13 місця в рейтингу найбільших страховиків України.

АХА Group здійснює свою діяльність по всьому світу з найбільшою концентрацією діяльності в Європі, Північній Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

За версією Forbes (квітень 2009 року), АХА Group посідає друге місце в світі за обсягом страхових премій (156,95 млрд. доларів) і третє місце за обсягом активів в управлінні (936,9 млрд. доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: