G20 готує нові вливання у світову економіку?

П'ятниця, 6 листопада 2009, 13:13

Країни G20 можуть схвалити вливання 1,1 трильйона доларів у світову економіку.

Це питання та інші міністри фінансів та голови центральних банків "двадцятки" будуть обговорювати в Шотландії 6-7 листопада, йдеться на сайті G20.

"Очікується, що вони  підуть далі, відштовхуючись від прийнятих на двох кризових самітах у 2009 році рішень.  Щоб побороти глобальну рецесію,  лідери погодилися на зміни у глобальній фінансовій архітектурі та пообіцяли здійснити 1.1 трильйон  вливань у  світову економіку", - говориться в повідомленні.

На сайті також вказується, що міністри, у свою чергу, мають сприяти втіленню цих домовленостей у життя.

Реклама:

На зустрічі G20 буде багато закликів поширити допомогу на бідніші країни, у яких рецесія була глибшою та мала серйозніші наслідки.

Світовий Банк наполягає на  наданні більшої допомоги, зокрема,  Африці. Якщо Світовий Банк переважить, то G20 розгляне  питання надання допомоги країнам, що  ризикують потрапити у ситуацію  політичної нестабільності, обумовлену економічною кризою.

Група з  Двадцяти (G20) міністрів фінансів та голів центральних банків  була створена 1999 року  для обговорення ключових проблем глобальної економіки системно важливих промислово розвинених  країн та країн, що розвиваються.

До G20 належать наступні країни: Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, Південна Африка, Південна Корея, Туреччина, Великобританія та США, а також Європейський Союз,  представництво якого здійснюється президентською радою за ротаційним принципом, а також  Європейським Центральним Банком.

Переклад: Валерій Степаненко

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: