Російський бізнес буде судитися в міжнародному суді з Мінтрансом

Четвер, 5 листопада 2009, 20:36

Російська Національна контейнерна компанія (НКК) має намір звернутися до міжнародного арбітражу з позовом на рішення Верховного суду України.

Про це говориться в прес-релізі НКК, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"НКК і УТК підтверджують свої раніше зроблені заяви і готують звернення до міжнародного арбітражу з позовом від іноземних засновників приватного підприємства "Укртрансконтейнер" проти ІМТП як державного підприємства", - зазначається в повідомленні.

Для подібного звернення існують всі необхідні підстави, оскільки як суб'єкт міжнародного права Україна ще в 1994 році підписала і ратифікувала міждержавний договір, який регулює правові основи приватного інвестування, стверджують в НКК.

Реклама:

Згідно з повідомленням, у відповідності з цим міжнародним актом, Україна зобов'язана забезпечувати правовий захист іноземних інвестицій.

ННК вказує, що інвестиції в  "Укртрансконтейнер" перевищили 60 млн. дол.

Як повідомлялося, Верховний суд 3 листопада виніс рішення про розірвання договору про спільну діяльність між ДП "Іллічівський морський торговельний порт" та приватним підприємством "Укртрансконтейнер" через невиконання договору самим інвестором.

"Укртрансконтейнер" входить до структури "Національної контейнерної компанії", найбільшого в Росії оператора контейнерних терміналів, оперує контейнерним терміналом в Іллічівському порту потужністю 850 тис. TEU на рік.

Власниками НКК в рівних частках є група First Quantum і транспортна група FESCO.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!