Фінський уряд також дав добро "Північному потоку"

Четвер, 5 листопада 2009, 14:38

Уряд Фінляндії на засіданні у четвер прийняв рішення дозволити концерну Nord Stream AG прокласти газопровід "Північний потік" в своїй морській економічній зоні.

Остаточне рішення з цього питання прийме Департамент навколишнього середовища Західної Фінляндії на початку 2010 року, повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу фінського уряду.

Як повідомлялося, раніше у четвер уряд Швеції також дав дозвіл концерну прокласти трубопровід у своїй економічній зоні в міжнародних водах.

20 жовтня аналогічне рішення прийняв уряд Данії.

Реклама:

Таким чином, проекту залишиться отримати дозволи від материнських країн проекту - Росії та Німеччини, отримання яких очікується до кінця року.

Навесні 2010 року планується розпочати прокладання першої нитки газової магістралі з тим, щоб запустити її в 2011 році. У 2012 році повинна запрацювати другому нитка.

Nord Stream - 1223-кілометровий газопровід, який планується прокласти по дну Балтійського моря від узбережжя Росії під Виборгом до узбережжя Німеччини в районі Грайфсвальда.

51% капіталу Nord Stream AG володіє ВАТ "Газпром", BASF/Wintershall і E. ON Ruhrgas мають рівні частки за 20%. Частка N.V. Nederlandse Gasunie становить 9%. Ведуться переговори про входження в проект французької GDF Suez.

Введення в дію першої нитки потужністю 27,5 млрд. кубометрів газу на рік намічене на 2011 рік; з введенням другої нитки, її планується довести до 55 млрд. кубометрів на рік.

Проти будівництва газопроводу активно виступають Польща і країни Балтії, перш за все Естонія. Однак вони не мають права вирішального слова в цьому питанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: