Антимонопольники взялися за Херсонський морпорт

Четвер, 5 листопада 2009, 09:31

Антимонопольний комітет (АМКУ) порушив справу відносно компаній "ЛУКОЙЛ-Україна", "Нафтотранссервіс" і "Плай" за ознаками антиконкурентних дій.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу херсонського обласного відділення АМКУ.

"Комітет встановив, що ці компанії узгодили свої дії під час проведення державним підприємством "Херсонський морський торговельний порт" тендеру на закупівлі дизельного палива для плавзасобів і наземного транспорту", - йдеться у повідомленні.

Як заявила прес-секретар херсонського обласного відділення АМКУ Любов Мазур, в комітеті підозрюють, що у цих трьох компаній може бути спільний власник. Вона не уточнила, про кого ідеться, і відмовилася від більш докладних коментарів.

Реклама:

Начальник Херсонського морського торгового порту Андрій Єгоров запевнив, що йому нічого не відомо про рішення місцевого відділення АМКУ.

"Я не просив їх проводити таке розслідування. Сьогодні я несподівано дізнався про це з оголошення в інтернеті. Я не розумію, навіщо це потрібно", - сказав він.

У прес-службі ВАТ "ЛУКОЙЛ" підкреслили, що компанія діяла в рамках законодавства і нічого не порушувала: "Дві інші компанії, природно, ніякого відношення до нас не мають".

Як відомо, АМКУ не вперше розслідує діяльність нафтотрейдерів.

Про масові перевірки всіх трейдерів комітет оголошував в травні та жовтні. Востаннє - після заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що ринок нафтопродуктів монополізований переробниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!