У Тимошенко знову понесуть до Ради провалений законопроект

Середа, 4 листопада 2009, 20:02

Законопроект про скасування ринкового збору буде внесено до Верховної ради повторно.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань промисловості, регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, Верховна рада провалила цей законопроект.

"Ми й надалі ініціюватимемо внесення цього законопроекту до порядку денного...", - сказала вона.

Реклама:

За словами Королевської, потрібно "віддавати звіт, що ряд власників ринків перебувають і в будівлі ВР. Сьогодні, за підрахунками Держкомпідприємництва, більше 1,5 млрд. гривень збирається з підприємців, які стоять на ринках, при цьому до місцевих бюджетів не доходить і 500 млн. гривень. Це ті гроші, які осідають, починаючи від власників ринків, закінчуючи чиновниками, які адмініструють цей податок".

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної ради законопроект, яким пропонується скасувати ринковий збір і обкласти 15-процентним податком перевищення фізичною особою-підприємцем - платником єдиного податку річної виручки в сумі 500 тис. гривень.

У проекті закону зазначається, що "у разі, якщо в податковому (звітному) періоді обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), одержаної фізичною особою-підприємцем - платником єдиного податку, перевищує 500 тис. гривень на рік, сума такого перевищення оподатковується згідно зі ставкою у розмірі 15%.

При цьому сплата цих коштів дає право фізичній особі-підприємцеві залишатися на спрощеній системі оподаткування в подальших податкових (звітних) періодах поточного календарного року".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!